Butlletí febrer 2021

 

 

 

Febrer 2021

 

Presentació de la Nova Junta Directiva

 

Presidenta: Maria Alàs Borbon, alumna fins a l’últim curs presencial del Grup F. He estat vocal de classe, després vicepresidenta i ara ocupo el lloc de la presidència, càrrec que ha deixat vacant el nostre company Francesc Gay per haver completat el seu mandat. Sóc RR.PP de professió, he treballat en el món comercial de França, m’ha interessat sempre el món cultural i, més en concret, les arts visuals. He estat treballant els últims anys al Departament de Cultura de la Generalitat, concretament al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona. Ja fa uns anys, no recordo ara exactament quants, que em vaig inscriure als cursos que organitza l’ICE. Com tots vosaltres, quan arriba la jubilació ens sembla que tenim molt temps lliure i que l’hem d’omplir adequadament.

El contacte amb les persones que participen de les mateixes inquietuds és molt enriquidor i, a banda d’aprendre coses noves, ens manté sempre al dia de quasi tot. Donat que m’he dedicat bastants anys a l’art us proposo incloure en aquest Butlletí una Agenda Cultural de les exposicions més rellevants que hi ha a Barcelona capital.

Espero merèixer la confiança de tots vosaltres. Tan aviat puguem estar lliures d’aquesta pandèmia, ens hem de retrobar de nou.

Vicepresidenta: Enriqueta Montero Mendiola
Sóc Enriqueta Montero, la nova vicepresidenta de l’Associació. Des de l’any 2017 alumna dels cursos de les Aules. Estava al Grup F, actualment, fent les classes via telemàtica en el Grup 2M i espero que aviat les classes puguin ser presencials.

A nivell més personal us puc dir que vaig arribar a Barcelona quan tenia vuit anys, des de Ciudad Real, i només arribar aquesta ciutat em vaig enamorar d’ella, per mi Barcelona és la meva ciutat. Des del primer moment que vaig arribar sempre he estat formant-me a tots els nivells, acadèmics primer i professionals després, per tal de poder consolidar un pensament crític i una maduresa intel·lectual i personal per tal de poder incorporar-me a la vida laboral amb responsabilitat i competència. En l’àmbit laboral sempre he treballat en tasques d’atenció al client, en diverses empreses de diferents sectors professionals.

En un altre ordre de coses, us puc dir que m’agrada molt la música, tota classe de música i també  el teatre i molt el cinema.

Sent una persona molt activa com sóc, quan em va arribar el temps de la jubilació vaig mirar de trobar una activitat per continuar fent quelcom per tal de tenir formació en matèries en les quals no havia aprofundit i va ser un gran descobriment els cursos de les aules. Per a mi és una continuació, una altra etapa diferent en la meva vida, però aprenent i seguir estant activa.

Aquest any sóc a la Junta per tal de contribuir, en la mesura de les meves possibilitats, a tirar endavant aquesta activitat que la Universitat Autònoma de Barcelona ens facilita.

Són temps molt difícils per la situació en què ens trobem, però si cadascú aporta una mica tirarem endavant aquesta activitat que tant de bé ens fa.

Esperem que el curs vinent ens puguem veure presencialment i tornar a la normalitat dins de
l’anormalitat.

Una forta abraçada a tothom.

Tresorer: Ramon Marcet Forcada
Em dic, Ramon Marcet Forcada i sóc el nou tresorer de l’Associació d’Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure.

Tinc setanta-tres anys i sóc nascut a Barcelona, resident a Barcelona i com a anècdota us dic que estic buscant (si la trobo) la meva cinquena generació en el Clot.

Porto (crec que són vuit anys) des que es va formar grup G assistint als cursos de la UAB per a gent gran.

En aquests moments sóc delegat de curs o com que se li vulgui dir avui dia amb la Carme Reimondez a la qual agraeixo des d’aquestes línies la gran labor que porta realitzant com a tal.

En l’àmbit personal us vull dir que en aquests moments estic content d’estar viu i de poder bellugar-me per Barcelona el que (dins del que cap) es pot fer.

Amb relació al laboral us dic que he estat treballant durant cinquanta-un anys en diversos estaments dins de l’oficina tècnica d’una important empresa de material elèctric d’àmbit nacional i internacional.

Estic en la junta perquè ningú es va presentar per a la rellevància del mateix en la junta i vaig considerar que en els moments en què estem no hauria de quedar vacant i us puc assegurar que miraré de complir el millor que pugui amb els atributs del mateix i en espera que vengen temps millors.

Són uns moments difícils, però si el conjunt de les persones que formen part d’aquesta activitat ens ajuda encara que sigui amb el simple alè, podrem portar cap endavant aquests cursos per a la gent gran.

Tranquil i en l’espera que aviat tornem a la normalitat i ens puguem veure i abraçar en el pròxim curs amb energies renovades.

Una forta abraçada a tots.

Secretària: Imma Moratalla Valls
Aquestes línies han de servir de carta de presentació de qui sóc i del perquè em vaig presentar per ocupar el càrrec de Secretaria de la Junta de l’Associació Aules d’Extensió Universitària per al temps lliure. El meu nom és Imma Moratalla Valls, sóc historiadora, treballava d’arxivera en una institució pública i fa cinc anys, en jubilar-me, vaig decidir que entre altres coses intentaria assistir a les Aules de la Casa de Convalescència, ja que el meu germà feia anys que hi assistia i n’estava molt content. Vaig tenir molta sort perquè em vaig inscriure pensant que no hi podria entrar i vaig sentir-me molt afortunada quan em vaig poder matricular aquell mateix any; sóc del Grup J. Va ser el curs 2016/2017 i en cap moment em vaig plantejar presentar-me com a delegada de curs, ja que hi havia una companya, la Mercè Valdivia, que ens representava molt bé i tots n’estàvem encantats, però clar, van passar els anys i s’havia d’assignar un altre company o companya per substituir-la. Visc fora de Barcelona i això feia que per mi fos un obstacle presentar-m’hi. Finalment, davant la impossibilitat de què algú ocupés el càrrec de la nostra companya vaig decidir per responsabilitat que m’hi havia de presentar. Tanmateix això és el que ha passat aquesta vegada. Era imprescindible formar una nova Junta i també per responsabilitat amb tots els companys i companyes que formen la gran família de les Aules i el respecte que em mereix la gran tasca que es fa des de l’ICE, el professorat, l’Associació i també, per què no dir-ho, el marc tan incomparable on s’imparteixen les classes, vaig decidir presentar-me a la Secretaria de la nova Junta.

Sóc aquí per intentar tirar endavant aquest projecte, espero fer-ho bé i malgrat les dificultats que estan comportant les restriccions i els protocols de la pandèmia, m’agradaria que si tot torna a la normalitat quan passin els anys preceptius i un altre secretari o secretària em substitueixin hagi deixat el llistó molt alt com ho han fet les persones que m’han precedit.

Recordatori: Si alguns de vosaltres no rebeu el butlletí, potser en el seu moment vàreu  dir que no interessava. Al peu de la primera pàgina de la nostra WEB, trobareu una casella per omplir amb les dades que demanem per poder rebre el butlletí.

Comptem amb tothom.

 

 

 


 

Seguiment del curs per videoconferència.

Els que us heu matriculat aquest curs de les assignatures via on-line haureu rebut per correu les indicacions per donar la vostra valoració sobre el contingut del curs. Al final de l´enquesta hi ha un apartat que diu: “Verificació del text”, que s´ha d’omplir obligatòriament. Aquí hi podeu escriure algun petit comentari perquè sinó no us deixarà fer l’enviament.

Enllaços:
Informació del Curs 2020/2021
Institut de Ciències de l’Educació (ICE)
Campus Virtual de la UAB.

Si es produeixen anomalies en el funcionament de l’emissió de la classe, comuniqueu aquestes incidències a ICE Bellaterra.

Secretaria ICE de la UAB
Tel:  934 335 050 
e-mail: aeu.santpau@uab.cat

Coordinador Acadèmic
Josep Masalles Román
e-mail: josep.masalles@uab.cat

 

 


 

 

 

Tan aviat com ens ho permeti aquesta pandèmia, començarem a parlar amb el banc BBVA perquè inclogui totes les dades dels socis per al pagament de la quota corresponent al curs 2021/2022 via domiciliació bancaria. Si això no fos possible, se us avisarà puntualment.

La quota per al curs vinent 2021/2022 serà de 10 euros.

 

 


 

 

Aula Virtual: Apunts dels professorsPodreu consultar, perquè estaran penjats, els treballs dels professors que han intervingut en l’elaboració del curs per videoconferència.

 

 


 

 

 

 

L’Evolució de l’espècie: COVID-19…

Continuem amb perill, no abaixem la guàrdia.

Respectem i complim els consells que les autoritats mèdiques ens transmetin

 

 


 

 

 

Pàgina Web

La Pàgina WEB de l’Associació ESTÀ ACTUALITZADA.

 

Enllaç a la nostre web grups i cursos

 

Si vols llegir aquest butlletí directament o imprimir-lo, el tenim amb format PDF a la nostra Web.

També hi trobareu els de cada mes, i tot allò que ens comuniqueu com activitats, història i normatives generals.

Aqui tens el PDF: Butlleti febrer 2021

 

Enllaç a Noticies i Activitats de la web

 


 

 

Estadístiques

 

 

Evolució diària dels usuaris que han accedit a la pàgina web al llarg del mes de gener 2021.

D’un total de 845 destinataris, han accedit 553 (65.4%) i entre tots ells han fet 1.363 obertures, que vol dir que més d’un soci/sòcia ha accedit al Butlletí més d’un cop.

 

 


 

 

Aquest mes el nostre gresol deixa pas a l’Agenda cultural.

 

 

 

 

 

 

 

Agenda cultural

Exposicions a Barcelona:

Vicenç Viaplana. Els llocs de la pintura
Fundació Vila-Casas. Espai Volart – Ausias March, 22
Obert fins a 9 abril

Una historia provisional de los 90
MACBA. Convent dels Àngels – Plaça dels Àngels s/n
Obert fins a 7 de febrer

Fina Miralles. Soy todas las que he sido
MACBA – Plaça dels Àngels s/n
Obert fins a 5 d´abril

Muestreo Arxivo Històrico
MACBA – Plaça dels Àngels s/n
Obert fins a 1 de març

Plaga
MACBA – Plaça dels Àngels s/n
Obert fins a 2 d´abril

Un siglo breve
MACBA – Plaça dels Àngels s/n
Obert fins a 31 de desembre

Los colores del fuego. Hamada-Artigas
MNAC. Museu Nacional d´Art  de Catalunya
Palau Nacional, Parc de Montjuic
Obert fins a 7 de març

Diálogos Intrusos. Todo es presente
MNAC. Museu Nacional d´Art de Catalunya
Palau Nacional, Parc de Montjuic
Obert fins a 7 novembre

Los cuadernos de Piccasso
Museu Picasso –  Montcada, 15-23
Obert fins a 5 abril

Activistes per la vida
Centre d´Art Santa Mònica – Rbla. Sta. Mónica 7
Obert fins a 14 març

Eufònic urbà 2021
Centre d´art  Santa Mònica – Rbla Santa Mònica 7
Obert fins a 28 de febrer

L´Humor amable
Centre d´Art Santa Mònica – Rambla Santa Mònica 7
Obert fins  a 14 febrer

Alguna direccion
Fundació Joan Miró – Parc de Montjuic
Obert fins a 2 maig

Julia Spinola. Vis
Fundació Joan Miró – Parc de Montjuic
Obert fins  14 març

Arte y Mito. Los dioses del Prado
Caixa Forum – Avgda Ferrer i Guàrdia 6-8
Obert fins a 14 març

Sooooo lazy. Elogio del derroche
Caixa Forum – Avgda. Ferrer i Guàrdia 6-8
Obert fins a18 abril

Dias de ira. Comunismo libertario, gitanos flamencos y realismo de vanguardia
La Virreina . La Rambla 99
Obert fins a7 febrer

Tàpies a los 30
Fundació Antoni Tàpies – Aragó 255
Obert fins a 6 de juny

William Kentridge. Lo que no está dibujado
CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre 5
Obert fins a  21 febrer

Basado en historias reales
Colecció Foto Colectania
Fundació Foto Colectania – Passeig Picasso 14
Obert fins a  28 febrer

Diseñas o trabajas? La nueva comunicación visual 1980-2003
Museu del Disseny. Edifici Hub – Plaça de les Glòries Catalanes 37
Obert fins a 1 abril

Cuerpos de Lewy. Desconnexions en moviment
Centre Cultural Casa Elizalde –  València 302
Obert fins a 19 febrer

Elogi del color: L´esplendor del vitrall en el Modernisme
Museu del Modernisme
Balmes 48
Obert fins a 14 març

En tres actos. Acto 2 Todo lo sólido se desvanece
Fundacio Suñol – Carrer Mejia de Lequerica 14
Obert fins a 13 febrer

Una poética del uso. Hacer servir la Biblioteca
Fundació Suñol – Carrer Mejia de Lequerica 12
Obert fins a 31 desembre

Irradiacions
Art Jove. Sala d´Art de la Generalitat – Calabria 147
Obert fins a 4 de març

Tots els organismes que ens ha tocat ser
Art Jove. Sala dl Art de la Generalitat – Calàbria 147
Obert fins a  21 març

La visió del “Vell Guerrer”
Institut d´d´Estudis Fotogràfics de Catalunya
Comte Urgell 187 (Escola Industrial)
Obert fins a 20 novembre

Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol.
Arxiu Fotogràfic de Barcelona – Plaça de Pons i Clerch 2   2a. Planta
Obert fins a 25 abril

Tàpies/Brossa (lletres – signes – xifres)
Galeria Eude – Consell de Cent 278
Obert fins a 29 maig

Paisatges- Un recorregut pictòric
Sala Parés – Petritxol 5
Obert fins a 24 febrer

El contingut d´aquesta Agenda Cultural s´anirà revisant periòdicament.

 

 


 

 

Comiat

No US OBLIDEU DE:

Pagar la quota de l’Associació sobretot per garantir plaça al curs vinent.

Benvolgudes/uts, companyes/anys, Ànims!, desitgem que seguiu en bon estat de salut.

Seguirem informant-vos, com sempre, a través dels nostres canals habituals de comunicació.

Fins aviat. Sigueu prudents.
Una forta abraçada.

 

La Junta
febrer 2021