Butlletí Maig 2020


 

Seguim confinats
Encara no podem veure la sortida?
Encara falta molt per a sortir del túnel?

Tinguem paciència i de mica en mica ens en sortirem

Pot ser que la vida tal com la coneixíem mai més tornarà a ser igual

Però també és veritat que l’ésser humà al cap de poc temps s’oblida del que no vol recordar i torna a caure en les mateixes rutines

Esperem que de tot, els governants i la població treguin una lliçó i siguem capaços de fer i exigir els canvis necessaris per poder tenir un futur millor.

Encara no hem pogut sortir al carrer tot el que voldríem ….. De moment només al supermercat, a la farmàcia i, poca cosa més.

Tampoc és massa agradable fer un petit passeig perquè no hi ha gent pels carrers de Barcelona_ i tots estem una mica espantats. Ja ens queda molt poc perquè això s’acabi i el confinament no ens sigui tan feixuc. No sé si podrem anar a la platja sense casetes individuals, com diu que es farà a Itàlia, però encara que aquest estiu sigui una mica més tranquil potser també ens anirà bé i de veritat podrem tenir més hores de calma, sense tanta pressió per fugir de casa.

Per altra banda, la natura està tornant a la nostra ciutat: les gavines estan ajagudes al bell mig de la Placa Catalunya per veure si baixa el colom i tenen el dinar assegurat. No hi ha humans i això els facilita la feina. Els dofins salten pel Port Olímpic i els porcs senglars s´atreveixen a baixar  a llocs que fins ara els estaven vedats. En altres ciutats d´Espanya i del mon, els senglars, cérvols i altres animals, també s´atreveixen a baixar per trepitjar asfalt.

Si això s´ha produït en tan poc temps, és que les ciutats no estan tan malament com ens pensàvem. Aquest confinament per part nostra hi ha contribuït al fet que la contaminació atmosfèrica hagi baixat enormement.

Potser alguns de vosaltres heu sofert ensurts per aquest Coronavirus. Si és així ús desitgem que us pugueu refer al més aviat possible. Per ala resta, no abaixem la guardià i donarem una mica de respir als nostres sanitaris.


 

El Nostre Curs Acadèmic.

A més de les activitats complementàries que es varen iniciar el 4 d’abril i de les quals us ha informat la Gestió Acadèmica de l’ICE, el nostre coordinador, Sr. Josep Masalles, s’ha ocupat d’insistir a tot el professorat de la importància de seguir fent els cursos mitjançant via telemàtica. Així doncs, és matèries que varen quedar pendents aquest últim trimestre estan penjades ara en format virtual a través de la plataforma de la UAB: http://cv.uab.cat. Podem accedir també a les mateixes a través de la pàgina web de l’Associació: https://www.aeu-tempslliure.cat/
 

L’ICE ens ha informat que en el transcurs del mes de Maig ens informarà sobre el curs 2020/2021, calendari, programa…, etc.

Estigueu, atens als correus.

Tan bon punt tinguem les dades corresponents també traspassarem aquesta informació a la nostra pàgina web: https://www.aeu-tempslliure.cat/

———-

P.D.: Pels que esteu tenint problemes amb el vostre “NIU”, reproduïm aquí l’e-mail que Gestió Acadèmica Institut Ciències de l’Educació ha enviat a tots nosaltres, per si no l’hem rebut.

Ens han comentat que alguns de vosaltres no teniu guardada o no recordeu la contrasenya per accedir al Moodle dels Cursos per a Gent Gran. Per saber el vostre “NIU” i generar la contrasenya, heu d’entrar en aquesta pàgina, posar-hi les dades que demana i clicar a “Acceptar”

https://siastd.uab.es/aps/controlPBC/6_cambio_password_obtener?entradaPublica=true&pais=ES&idioma=ca

Llavors, us dirà quin és el vostre NIU i podreu escriure una contrasenya nova seguint els requisits que la mateixa pàgina us indicarà. (preneu nota del Niu i de la contrasenya que heu donat, perquè la necessitareu tant per entrar a les Aules Virtuals com per la matrícula.)

Si teniu cap problema, durant aquest procés no dubteu a contactar amb nosaltres. (Gestió Acadèmica Institut Ciències de l’Educació – ga.ice@uab.cat)

———-


Viatges de Final de Curs

Referent al tema de viatges de final de curs que es programen cada any, us hem de dir que la sortida a Romania s´ha posposat per a l’última setmana del mes de setembre.

Pel que fa a Irlanda, Vueling ens permet el canvi de dates, la sortida seria el dissabte 3 d’octubre.

Quant a Islàndia, previst per al 13 de juny, inicialment mantenim la data de sortida, però hem d’esperar encara al 5 de maig per poder confirmar-ho i sol·licitar canvi si encara no fos possible viatjar. En aquests moments Islàndia està retornant a la normalitat i a juny s’espera que tot sigui com abans però…, hem de saber per part de les autoritats del país i ens deixaran entrar sense problemes i si la companya aèria volarà amb normalitat o ens permetrà canviar les dates. Se us informarà degudament.

L’Agència “Villà Viatges” està a la vostra disposició per qualsevol aclariment que necessiteu. bcn@villaviatges.com Tel: 934 590 155


Sortides i Activitats dels Grups

Els nostres companys del Grup T, han fet unes quantes activitats últimament, aquí les teniu:
 


L’ASSOCIACIÓ DE LES NOSTRES AULES

Importantíssim

Ho hem dit en repetides ocasions, a les Assemblees, els vocals a classe, sempre que hem tingut oportunitat.L’associació és el vincle i contacte directe amb l’ICE i la UAB, sense l’existència de l’Associació, no existirien els cursos.

El que està clar és que tant l’ICE com la UAB, ni volen ni poden establir un diàleg amb tots els associats / alumnes, és per això de l’existència de vocals que conformen una Junta i d’entre tots ells / elles, es nomenen

President/a.
Vicepresident/a.
Secretari/a.
Tresorer/a.

Que seran els interlocutors amb l’ICE i la UAB

Doncs bé aquest any i després de quatre complint amb la seva funció, deixaran el seu càrrec, el President, la Secretaria i el Tresorer.

Pel que fa a la Presidència passa a ocupar el lloc l’actual Vicepresidenta, Maria Alàs. Per a cobrir la plaça de Secretaria s´ha presentat com a voluntària una altra companya nostra, Montserrat Sarrado, qui ha començat ja a fer-se càrrec de les tasques burocràtiques.

El curs vinent doncs s´han de cobrir unes places a la Junta Directiva de la nostra Associació (concretament Vicepresidència i Tresoreria) i necessitem també vocals per classe. La Tresoreria implica fer-se càrrec del control del total dels ingressos que es generen del pagament de les quotes de l’Associació.

És una feina molt entretinguda per als que esteu familiaritzats en els números o per als que en la vostra vida laboral heu hagut de fer algun tipus de comptabilitat.

Pel que respecta als Vocals de classe la seva participació implica ser l´interlocutor entre la Junta de l’Associació i els alumnes corresponents a la seva classe. És el transmissor de la informació que ens indica l’ICE, Això comporta assistir un cop al mes, si és necessari, a una reunió que fem els components de la Junta amb els Vocals de classe per comunicar tot els que vagi succeint al llarg del curs. Si hi ha alguna sortida cultural dins la classe, s’haurà de portar el control dels assistents. Els que heu vist fer al vostre Vocal durant el curs passat. Animeu-vos i participeu amb nosaltres.

Alguns dels nostres vocals han acabat el temps del seu càrrec. Han col·laborat i treballat amb l’Associació durant tres anys o més i és bo que hi hagi un relleu per aportar noves opinions i noves idees. Els que hi estigueu interessats us preguem, ens ho feu saber al més aviat possible.

Ens fa falta també un expert en Informàtica que vulgui fer-se càrrec del seguiment de la nostra pàgina Web i de la confecció final i enviament de newsletters. Això per als que us agrada treballar amb les noves tecnologies i esteu avesats a configurar fotografies i textos us serà un entreteniment molt agradable i enriquidor i, alhora, contribuïu a fer-nos la vida més fàcil a tots.

Si us plau, feu-nos arribar les vostres propostes a: junta@aeu-tempslliure.cat


Estiguem bons, sans i estalvis

Anem amb compte, sembla que hi estem arribant, ja es veu una llum esperançadora, però no sortim corrent al carrer com si res, cuidem-nos molt, mantinguem les distàncies de prudència.

 

 


Pròxim Butlletí

Tindrem encara un altre butlletí que us informarà més àmpliament de totes les notícies del mes de Maig, molt concretament, les referents a la matriculació per al curs vinent.

Aquest any 2019/2020, en el que completem un “curs” de Butlletins i especialment degut a les circumstàncies que ens envolten, el nostre equip de redacció farà poques vacances, procurarem comunicar-nos amb vosaltres cada mes, encara que el contingut sigui molt senzill i semblant al mes anterior, la finalitat és no perdre el contacte i ajudar a fer en el moment correcte els passos que s’hagin de fer per poder arribar a octubre, inici del nou curs, amb els deures ben fets i assabentats de tot.

Recordeu-vos de tant en tant, visitar i consultar les darreres notícies i activitats de tant en tant el vostre web: https://www.aeu-tempslliure.cat/


A poc a poc

Ara que el Govern ha dictat uns horaris per poder sortir a passejar al carrer, aprofitem-ho per estirar les cames, per poder anar a veure als nostres néts encara que sigui des de la distància, però no vulguem creure que ja podem fer com si no res.

Els que podreu fer una escapadeta, dins de la vostra “província”, si no és de pocs dies, gaudiu-la, però a més consulteu l’ordinador.

I si no és imprescindible quedem-nos a casa, si us plau no sigueu agosarats i no correm cap risc innecessari.

Estiguem bons sans i estalvis

Sort Ànims i fins al pròxim butlletí

La Junta