Butlletí Novembre 2020

 

Novembre: Assemblea i inici del curs 2020/2021 per videoconferència

 

Benvolgudes/uts, companyes/anys, desitgem que seguiu en bon estat de salut.
Comencem un nou curs. Nou en tots els conceptes.

Aquest mes celebrarem l’Assemblea General Ordinària de la nostra Associació. Més endavant expliquem els detalls.

Esperem que tothom gaudeixi del curs triat i els que han preferit ajornar-ho fins a l’any vinent, no us quedeu sense fer res.

Llegiu tot el butllí. Els apartats són més o menys els de sempre, els continguts variats. Hi trobareu noves notícies i algunes importants pel funcionament de l’Associació.

Com tots sabeu la intenció d’aquests butlletins és la de mantenir informats a tots els socis, a fi i efecte, de què a més de rebre informacions via correu no hi és de més un recordatori per la nostra part.

Alguns de vosaltres no rebeu el butlletí, potser en el seu moment vàreu dir que no interessava. Al peu de totes les pàgines de la nostra WEB, trobareu una casella per omplir amb les dades que demanem per poder rebre el butlletí. Comptem amb tothom.

 

 

 


 

 

Comencem el curs a mitjans de Novembre, estigueu alerta als correus perquè rebrem les instruccions per accedir-hi.

 

Recordeu que a la nostra pàgina WEB, podeu consultar tots els butlletins on, en aquest mateix apartat, es recorden les novetats comunicades.

Ara, una vegada més, a nivell resumit, per tots aquells/elles matriculats als cursos:

Es podran seguir les classes en línia amb el suport del material audiovisual que es consideri adequat i amb l’aula virtual Moodle com a suport a les classes.

Cada grup tindrà l’horari indicat, el professorat impartirà les classes en directe i podreu participar en les sessions per videoconferència.

Les classes es faran amb la plataforma unificada per no dispersar i facilitar el seguiment a l’alumnat. Des de l’ICE us donaran les indicacions i el suport per connectar i fer-la servir.

La previsió pendent és:
Començar les classes a mitjans de novembre de 2020, i finalitzar-les el maig del 2021.

Molt important: Recordem que, encara que no et matriculis en aquesta edició excepcional del 2020-2021, si vols tenir plaça garantida per al curs 2021-2022, ara cal que paguis la quota.

Aquí teniu els diferents enllaços i continguts de l’ICE

 

Informació del Curs 2020 – 2021: Enllaç al curs 2020 2021

Institut de Ciències de l’Educació (ICE): Enllaç a la web d l’ICE

Campus Virtual de la UAB: Enllaç al Campus Virtual de la UAB

 


 

 

PAGAMENT QUOTA de l’Associació

 

De 884 socis en el curs 2019/2020, han pagat la quota per aquest curs 2020/21 només 455 socis.

S’han incomplert totes les previsions fetes.

Es demanava que tot i no haver-hi classes presencials s’abonés l’import de la quota com a reconeixement que voleu seguir sent socis, i en conseqüència és garantia la plaça pel curs vinent al mateix grup, sempre que pugui sé presencial, com és el nostre desig.

Aquest pagament de quota també ens permet matricular-nos als cursos per videoconferència.

En el suposat que una persona de Girona veu la informació dels cursos per videoconferència i si matricula, podrà realitzar-los paga’n la quota, però com que no és un soci antic amb grup assignat, quant les classes siguin presencials si volgués assistir-hi haurà de triar grup i programa, i no tindrà cap preferència. Igual que els que heu sigut socis fins ara i no pagueu la quota del 2020/2021

La quota és l’únic vincle que ens lliga com a socis i per tant amb dret a classe.

Ja que en efecte a aquesta disposició, tots els socis, representats pel seu president/a, concerten amb el Rectorat de la UAB la confecció dels cursos.

Queda clar que sense socis no hi ha Associació ni Junta Directiva i per tant ningú negociarà i signarà un Conveni demanant l’elaboració dels cursos.

Per refermar el dit afegim el text següent:

Consulta feta a ICE la setmana del 19 al 25 d’octubre de 2020. Per tal de conèixer de primera mà, la postura d’ICE, en el suposat cas que la nostra Associació es trobés sense Junta Directiva.

S’ha rebut aquesta contesta:

Benvolguts,
Davant de la vostra preocupació pel fet que és difícil trobar persones que vulguin o puguin formar part de la Junta, d’una banda, voldria tranquil·litzar-vos pel que fa a la gestió dels cursos d’enguany, donat que ens n’ocuparem des de l’ICE.

Ara bé, tal com vam comentar la setmana passada, això seria un problema de cara a la programació del curs vinent. L’ICE s’encarrega de la programació i de la gestió dels cursos per a la gent gran arran d’una demanda de la vostra Associació i, en concret, a partir d’un conveni que es firma cada any entre l’Associació (qui firma és el president/a) i la UAB (qui firma és la rectora/or). Si l’Associació no ens fes la demanda, no hi hauria conveni i l’ICE no es podria encarregar d’aquesta programació.

Cordialment,
Institut de Ciències de l’Educació (ICE)

Text a tenir molt en compte i des de la nostra Associació fer l’esforç de mantenir sempre la Junta Directiva al complet.

Per corregir la situació potser per manca d’informació i rectificar l’oblit, prorroguem fins al dia 20 de Novembre la possibilitat de pagar la quota per l’actual curs 2020/2021.

Us demanem a tots els que vulgueu seguir formant part de l’Associació féu l’ingrés directament al nostre compte bancari, tant si participeu en el curs per videoconferència com no.

La quota és el requisit per ser soci i gaudir de totselsprivilegis.

 

BBVA, IBAN: ES98 0182 4246 1302 0212 5736

 

Període per fer l’ingrés: Prorrogat fins al 20 de Novembre 2020.

A l’hora de fer l’ingrés, indiqueu de forma clara el vostre nom complet, DNI i Grup a què pertanyeu. No cal que especifiqueu que és el pagament de la quota, no es cobra res més.

Avís: En fer la transferència.

Si us encarregueu de fer la transferència per altres companys/nyas, no les ajunteu en la mateixa tramesa, feu-les per separat posant de forma clara, el nom, DNI i grup de cada interessat, no les vostres dades.

Ens arriben les transferències acumulades i amb les mateixes dades per tothom, per tant és impossible saber qui ha pagat i qui no.

Recordeu: Import de la quota de l’Associació és de 8 €

Que al curs 2021/2022 també s’haurà de pagar la quota per tenir accés als cursos lectius. La quota que ingressarem ara només és per garantir la reserva de plaça i per continuar sent socis de l’Associació

 

 

 

 


 

 

Assemblea General Ordinària de l’Associació, 2020

 

 

 

El passat dimecres 28 d’octubre en Reunió Plenària Ordinària es va constituir formalment la Junta Directiva de l’Associació per als anys vinents en substitució dels càrrecs actuals que deixen la Junta per haver complert amb el seu compromís durant els anys passats.

La nova Junta va queda aprovada, pendent de ratificació en la propera Assemblea, segons el següent repartiment.

Presidenta:  Sra. Maria Alàs

Vicepresidenta: Sra. Enriqueta Montero

Tresorer: Sr Ramon Marcet

Secretaria: Sra. Immaculada Moratalla

La Reunió Plenària Ordinària esmentada i també per la pròxima Assemblea, es va portar a terme amb totes les mesures higièniques requerides, i de forma presencial a l’Orfeó Martinenc.

Per poder assistir a l’Assemblea:

Tots aquells de vosaltres que vulgueu exercir el dret de participar en l’Assemblea us agrairem que ens comuniqueu per correu a l’adreça de l’associació la vostra assistència, indicant nom, cognom, DNI, grup al qual pertanyeu i telèfon fix o mòbil.

A causa de la Covid-19, l’aforament d’espais adients per reunions, està acotat a un 30%, i es fa necessari demanar-vos per anticipat, que ens indiqueu la vostra assistència a l’Assemblea, en arribar al màxim de l’aforament, es tancarà l’inscripció.

Per tal motiu, tancarem la notificació de l’assistència el divendres dia 20 de Novembre, amb temps de poder confeccionar la llista i presentar-la amb la doble intenció com a requeriment obligatori poder confirmar a les autoritats sanitàries les persones que assistiran a l’esdeveniment i no perdre temps el dia assenyalat.

 Trobareu penjades a la nostra pàgina WEB les Convocatòries i Actes corresponents a exposar i aprovar si ve al cas, aquell dia.

 

Quedeu tots convocats a l’Assemblea prevista pel 25 de Novembre.

 

Que es farà amb les degudes garanties sanitàries i sempre que no hi hagi una causa d’orde major en contra.

PD: Serà necessari ser puntuals, dur mascareta, utilitzar el gel hidroalcohòlic abans d’entrar i seure al lloc assignat que se l’indicarà a l’entrada de la sala prevista a tal efecte.

 

 

 


 

 

NADALA 2020

 

 

Igual que altres anys, tot i les actuals circumstàncies, ens hem de felicitar Nadal i fer-lo extensiu a les entitats que cada any felicitem des de l’Associació.

VOLS PARTICIPAR: Envieu una mostra ràpida feta per vosaltres o els vostres néts, en triarem una com a oficial i les altres podrien fer una pluja de postals.

Teniu temps fins al 25 de novembre. Feu la tramesa, tan polida com sigui possible, al correu de la Junta, aaeu.tempslliure@gmail.com

 

 

 

 

 


 

 

Loteria de Nadal

 

Loteria de Nadal, aquest any també hem reservat els dècims pel sorteig de Nadal.

Ens guardaran els dècims fins al 10 de desembre de 2020 i/o fins al seu exhauriment.

El nombre 56651 del dibuix es el correcte.

Podeu passar per l’administració a comprar el dècim. Recordeu l’adreça de l’administració de loteria.

La Bruixeta Barreta

Administració núm. 335

Carrer Indústria 282

08026 Barcelona

Tel. 934 367 161

 

 

 


Aula Virtual: Apunts dels professors

Seguiran penjats els treballs dels professors que han intervingut en l’elaboració de l’Aula Virtual, per poder ser consultats.

Enllaç al: Aula Virtual

 

 

 


Covid-19

 

L’Evolució de l’espècie: COVID-19… CORONAVIRUS… animal mutant cap a…

Respectem i complim els consells que les autoritats mèdiques ens transmetin

 

 

 


 

 

 

Pàgina Web

La Pàgina WEB de l’Associació ja ESTÀ ACTUALITZADA respecte a la informació sobre el curs actual.

 

Polseu els enllaços previstos amb ICE per conèixer totes les dades al respecte.

Enllaç a la nostre web grups i cursos

 

 

 


 

 

Si vols llegir aquest butlletí directament o imprimir-lo el tenim amb format PDF a la nostra Web.

També hi trobareu els de cada mes, i tot allò que ens comuniqueu com activitats, història i normatives generals.

 

Aquí tens el PDF de Novembre

I aquí a l’apartat “Notícies i Activitats” a  la web

 

 


 

Estadístiques

Evolució diària dels usuaris que han accedit a la pàgina web al llarg del mes d’Octubre.

 

 

 

 

 


 

 

 

Comiat

 

Ja som a novembre de 2020,

 

No US OBLIDEU DE:

Pagar la quota de l’Associació sobretot per garantir plaça al curs vinent.

Assistir a l’Assemblea.

 

IbnBattuta, el gran viatger de l’ Islam i explorador de l’època de la dinastia Merini, nascut a Tànger (act. Marroc) el 17 d’ rayab de l’any 703 de l’ Hègira , corresponent a l’ 25 de febrer de 1304, i mort a 1377.

La  seva rihla periple per l’Orient va durar vint anys, aventura que va relatar amb detall en una crònica dictada a l’estudiós granadí Ibn Juzayy , a instàncies del sultà marínida.

Com podem suposar un periple de 20 anys i no se sap amb certesa si va escriure quelcom o li van robar, per molta memòria un dictat tants anys després pot tenir una barreja de realitat i fantasia. Només cal mirar l’extensió del mapa.

 

 

El que si és cert és que va viatjar en uns anys difícils, podríem concedir-li una semblança amb el nostre any pandèmic sobretot en el referent a la Pesta Negra, ja que tornant a Damasc, amb la intenció de seguir una altra vegada la ruta del seu primer hach, va saber que el seu pare havia mort. La mort, però, va estar present durant l’any següent perquè la Pesta negra havia començat a envair el món, i Ibn Battuta estava al seu abast, ja que s’estenia per Síria, Palestina i Aràbia.

Després d’arribar a la Meca, va decidir tornar al Marroc, gairebé un quart de segle després de sortir d’allà.

Ibn Battuta era un curiós observador interessat en les formes de vida de diversos països i va descriure les seves experiències amb un enfocament humà rarament trobat a la historiografia oficial. Els seus relats sobre els seus viatges a Àsia Menor, Àfrica Oriental i Occidental, les Maldives i l’Índia constitueixen una font important per a la història d’aquestes zones, mentre que les parts que tracten amb l’Orient Mitjà àrab i persa són valuoses per la seva riquesa de detalls sobre diversos aspectes de la vida social i cultural.

No expliquem res més, compreu-vos el relat dels seus viatges, hi ha versions en català

L’any 2005 es va publicar la traducció catalana dels Viatges, feta per Margarida Castells i Manuel Forcano, a editorial Proa (Barcelona). i en espanyol, podeu trobar A través del Islam de Serafín Fanjul i Federico Arbós, editat per Alianza Literaria.

Acompanyeu-lo en un viatge imaginari que ens ajudarà a passar les nostres restriccions. I pels més entesos en música i que no els fa por descobrir petites joies el músic Jordi Savall amb els seus Hesperion XXI; i La Capella Reial de Catalunya ha creat un àlbum titulat Ibn Battuta – The Traveler of Islam 1304-1377 amb 22 peces musicals dels països visitats per Ibn Battuta.

Ànims!  Seguirem informant-vos, com sempre, a través dels nostres canals habituals de comunicació.

Fins aviat. Sigueu prudents.

Una forta abraçada.


La Junta