Curs 103. Tresors arqueològics Patrimonis de la Humanitat

Curs 103. Tresors arqueològics Patrimonis de la Humanitat

Inclòs

Què farem en aquest curs

Amb la finalitat de salvaguardar restes, llocs i monuments de civilitzacions antigues, la UNESCO va fer una crida l’any 1972 per regular i conservar el patrimoni cultural i natural mundial, amb un èxit sense precedents. Avui dia hi formen part més de 150 països i més de 1000 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat. Repartits pels cinc continents, ens endinsarem en alguns d’aquests enclaus d’extraordinari interès arqueològic i paleontològic. Setmana rere setmana tractarem un bé cultural i/o natural inscrit a la Llista Mundial de la UNESCO.

 

Aquest curs ens portarà a viatjar al voltant del món, a visitar antigues ruïnes, jaciments i paisatges, i analitzarne el seu passat, la seva arqueologia. Amb una sessió introductòria dedicada a entendre el funcionament, gestió i classificació dels Patrimonis de la Humanitat inscrits com a World Heritage, seguidament passarem a veure llocs com l’illa de Rapa Nui (Xile), el jaciment de Mesa Verde en territori dels indis anasazi (EEUU), les ruïnes d’Ayyutthaya a l’antic regne de Siam (Tailàndia), o el complex palatí andalusí de l’Alhambra (Granada), entre d’altres.

Calendari

 

Grup G (7 sessions)
Del 29 de novembre de 2019 al 31 de gener de 2020
Divendres (2a hora), d’11:30 a 13 h

Professora

 

Victoria Medina Fernando, investigadora del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona.