NEWSLETTER GENER 2020 – Comencem l’any amb moltes novetats!

Hola companys,

 

Aquest mes em correspon a mi fer-vos partícips de les últimes activitats del passat mes de desembre i també del que us avancem per aquest mes de gener.

 

8a Festa de les Lletres

El dia 22 d’abril 2020 es celebrarà la 8a Festa de les Lletres  a les 18.00 h. (aula 11-13 de la Casa de Convalescència). Trobareu les Bases de l’esdeveniment a la nostra Web, Accediu-hi. Us animen a participar-hi!

>> VEURE BASES DE LA 8a FESTA DE LES LLETRES <<

 

Viatge de final de curs

I ara anem a parlar d’una cosa més lúdica i que tots estem esperant. Aquest mes de gener, concretament a partir del dilluns dia 20, es poden fer ja les inscripcions i reserves de plaça per al viatge de fi de curs.

Com us vaig recordar a l’Assemblea de les Aules que es va celebrar a finals de novembre, a l’acabament de les sortides que es van fer al sud d’Itàlia, es va donar un full d’enquesta als viatgers en la que es demanava la seva opinió sobre el viatge i, a més, on els agradaria anar l’any vinent. Les respostes van ser diverses però, entre elles, sobresurt Romania, Irlanda i també Islàndia. Us puc dir doncs, que l’agència de viatges ens ha donat ja itinerari i preus per aquests tres destins.

Heu vist que al taulell d’anuncis de cada classe hi ha penjat un cartell amb indicació de preus dels tres viatges. Ho hem fet així perquè Islàndia és un destí una mica car i si no es cobreix un grup mínim de 25 places, no el podem fer. Per això us demanàvem que ens informéssiu a mi o a l’agència de viatges de la vostra preferència per tenir una mica més de marge d’actuació.

Els preus que hi figuren són aproximats, quasi definitius, encara que estem sempre pendents de l’últim preu del petroli i, pel que fa a Irlanda, de les incidències que pugui tenir el Brexit. Com més aviat bloquegem els vols, més econòmic ens sortirà i menys repercutirà sobre el preu cotitzat.

Els itineraris dels viatges estaran penjats a la web de l’Associació a partir de la setmana vinent, on els podreu consultar. També estaran penjats al taulell d’anuncis de les classes. De totes maneres i, com l’any passat, jo mateixa us vindré a veure per respondre a qualsevol dubte que hi pugui haver.

Romania es farà a finals de maig, un cop finalitzades les classes i els altres dos tenim previst que puguin sortir a primers de juny. El preu és sempre de 8 dies, pensió completa, guies acompanyants des de Barcelona, guies locals a destí, etc.

Pel que fa a Romania se sortirà de Barcelona via Bucarest. Es visita el Castell de Bran (Castell de Dràcula), Brasov, Sambata de Sus, Sibiu, Sighisoara, situada als Carpats de Transilvània i que és patrimoni de la Humanitat. És la ciutat natal de Vlad Tepes, qui va inspirar a Bram Stocker per al personatge del Comte Dràcula. Es visitarà també la mina de sal de Praid, diversos monestirs i el reconegut Castell de Peles amb 160 habitacions.

Pel que fa a Irlanda se sortirà via Dublín, on hi ha, entre altres, el Trinity College, la Catedral de Sant Patrici i la Guiness Storehouse. De Dublín a Belfast, amb la visita a les instal·lacions on es va construir el Titanic. De Belfast a la Giants Causeway, a Derry, a Donegal, Connemara, Galway, Limerick, Clashel, on hi ha el conegut castell que ha viscut els fets més importants de la història medieval del país.

A Islàndia s’anirà via Reykjavik cap al Parc Nacional de Thingvellir, la zona de separació de dues plaques tectòniques on la terra està oberta. Continuació cap als Geysir, Kirkjubaejarklaustur, Skaftafell, parc nacional entre glaceres, Höfn, Foirds de l’Est, Egillstaöir, Dettifoss, Akureyri, etc.

La setmana del 13 al 17 de gener passaré per les vostres classes per aclarir els dubtes que puguin sorgir, seguint aquest calendari:

  • Grups C i D, dilluns 13 a les 11.
  • Grup T dilluns 13 a les 16.
  • Grups E i F dimarts 14 a les 11.
  • Grup U dimarts 14 a les 16.
  • Grups H i J dimecres 15 a les 11.
  • Grups A i B dijous 16 a les 11.
  • Grup G divendres 17 a les 13.

El dia 20 de gener serà la data de començament d’inscripcions per als tres itineraris.

 

NOTICIES BREUS

 

Dinars de Nadal

Pel que fa a desembre, el més important és que els companys de classe es varen reunir en un dinar de Nadal, on ens va, poder trobar amb més comoditat i parlar tant dels nostres temes personals, com sobre temes que ens poden interessar a tots: referents als cursos als quals assistim (aquest trimestre ha estat molt interessant), o bé això no m’agrada, això no té prou nivell o això no és el que jo hagués escollit, etc.

 

Enquestes del primer trimestre

Si ens agrada o no el professor que imparteix la classe i si estem contents amb el que se’ns ofereix. Les enquestes que es varen fer per aquest primer trimestre de curs donen un grau de satisfacció bastant elevat. Felicitats a l’ICE i al Coordinador Acadèmic Sr. Josep Masalles.

 

Sortides per conèixer noves rutes a Barcelona

Voldria recordar-vos també que els professors Srs. Salvador Comelles i David Revelles organitzen sortides per conèixer noves rutes a Barcelona i per acompanyar-nos a l’interior de molts edificis de la ciutat, que fins ara eren desconeguts per una part important de la societat. Si hi esteu interessats, contacteu amb els altres vocals de les classes per si us interessa afegir-vos a algun grup.

 

Els meus desitjos perquè aquest Nou Any 2020 sigui igual o millor que l’anterior. Ens agradaria a tota la Junta Directiva poder rebre les vostres consideracions i agrairíem la vostra participació.

Fins aviat companys!

Maria Alàs
Responsable de Viatges