Viatge a la Provença juliol 2022

Un dels més grans atractius de la Provença son els camps de lavanda, paisatges únics que tenyeisen  de lila i de violeta les valls de la regió. Petites esglèsies, típiques torres de rellotge i tranquils poblets.

 

DIA 1. BARCELONA – ARLES – PROVENZA / AIX EN PROVENCE, 490 kms

Sortida a primera hora del matí. Passarem la frontera i entrarem a la ciutat francesa de Arlés en el cor de la Provença, on Vicent Van Gogh es va instal·lar al 1888 buscant el color i la llum. Esmorzar i passeig pel seu centre històric. Continuació fins a Marsella. Farem un recorregut panoràmic per la ciutat abans d’arribar al nostre hotel. Sopar i allotjament.

 

DIA 2. AIX EN PROVENCE – VALENSOLE – RIEZ – AIX EN PROVENCE, 180 kms

Desdejuni. Avui visitarem una explotació de Lavanda, per a conèixer el cultiu i la producció dels productes derivats d’aquesta planta. En acabar, visitarem la bella Planícia de Valensole. Esmorzar en ruta, per la tarda visita de la petita i bonica ciutat de Riez, ha conservat un notable patrimoni del seu ric passat, sobre tot romà, així ho testifiquen les restes d’un temple romà i d’un baptisteri paleocristià, així com les portes fortificades, les muralles, la torre del rellotge i les cases antigues de la ciutat històrica amb el Palau renaixentista de Mazan. Tornada al nostre hotel. Sopar i allotjament.

 

DIA 3. AIX EN PROVENCE – MARSELLA – AIX EN PROVENCE, 80 kms

Desdejuni i sortida cap a Marsella. Visita guiada de la ciutat, descobrirem des de el port antic, que és al centre emblemàtic de la ciutat, passarem també per el barri més antic de la compra, Esglésies, La Basílica de la Nostra Senyora de la Guardia la Canebière, etc. Esmorzar en el” Vieux Port”. Temps lliure en aquesta ciutat fins l’hora de tornar al nostre hotel. Sopar i allotjament.

 

Día 4. AIX EN PROVENCE GORDES-ROUSSILLON-AIX EN PROVENCE, 170 kms

Desdejuni. Excursió de dia complet, passarem per Gordes, poble del Lubéron, i qualificat entre els “50 més macos” de França, amb els seus vells carrers empedrats, el Castell, és un dels punts més suggestius de la Provença. Seguirem fins a Roussillon, una població típica d’aquesta regió, passejarem per la “Sendera dels Ocres” i continuarem per una de les rutes de la Lavanda. Esmorzar en ruta. Visitarem els camps de lavanda que envolten l’Abadia de Sénanque, els seus camps són una de les postals més famoses d’aquesta regió, passarem també per el Museu de la Lavanda per completar els coneixements i secrets de la flor més característica de la Provença. Tornada al nostre hotel. Sopar i allotjament.

 

DIA 5. PERPIGNAN – COLLIURE – BARCELONA, 510 kms

Desdejuni. Check out del hotel i iniciarem la ruta de tornada al nostre país, el recorregut passarà per la costa sud de França i entrarem a la ciutat de Perpignan per a fer una breu visita, continuarem per la costa fins passar per Collioure on es troba la tomba del nostre poeta Antonio Machado. Encreuament de la frontera, esmorzar d’acomiadament i continuació fins a la nostra ciutat d’origen. Arribada a última hora de la tarda i fi del nostre viatge.