Butlletí Agost 2020

Aquí tens el Butlletí en format PDF: Butlleti Agost 2020


Mantenir la prudència i està a l’aguait dels avisos.

 

 

Perquè mantenir la prudència, sobren paraules, només cal observar els nous brots i sobretot en la facilitat que s’hi han produït.

En la primera baixada de guàrdia que ens han permès s’ha demostrat que no tenim clar el perill de la pandèmia, i tot i la permissivitat donada no n’hem fet un bon ús.

Un altre aspecte a tenir en compte, potser el moment d’aplicar els recursos naturals als estrictament preventius i farmacològics.

És a dir, intentem portar una vida sana, amb actituds i productes naturals que ens poden afavorir a una millora de la salut i propiciar els elements per potenciar el nostre sistema immunològic. Exercici, verdures, fruites i potser fins i tot dejunar una mica.
 
Seguim amb vosaltres aquests mesos d’estiu i per poder enllaçar-los amb els esdeveniments de cara al curs vinent, a fi i efecte de no perdre el contacte, seguirem comunicant-nos perquè les característiques actuals ens fan entendre que travessem uns temps indecisos i en moments confusos.
 
Accediu a les informacions que arribi de la UAB i en conseqüència ICE, en l’apartat Avisos ICE.
 
Repasseu els correus de forma habitual, no ajorneu la seva consulta. Si teniu dificultats en recordar que s’ha comunicat abans d’esborrar el correu, llisteu-lo i guardeu-lo, per consultes posteriors.

Si sortiu uns dies procureu estar informats, no ens tornin a recloure, ens agafi en un altre indret i ens quedem sense documentació.
 
Participeu en els, Racó de lectura i escriptura o en Col·laboro a l’estiu amb un record, tal com recomanàvem en el butlletí de Juny.
 
Per tal que envieu petits escrits, anècdotes, recomanacions, fotos…del vostre estiu per alegrar-nos tots una mica. Us agraïm la participació.  

Comuniqueu al correu de la Junta junta@aeu-tempslliure.catabans del dia 20 de cada mes, tot el que es rebi més tard passarà al mes següent.

 


Avisos d’ICE

 

Amb data  22 de Juliol heu rebut un avís d’ICE amb el primer avenç de previsió per al curs 2020/21, dels Cursos per a Gent Gran. Que ara recordem.
 
Al mes de març, tot i tenir feta la programació del curs 2020-2021, que ha estat penjada a la pàgina web. Es va decidir ajornar la matrícula prevista el mes de juny, com era habitual, fins al setembre, per veure com evolucionava la situació de la pandèmia.
 
En les circumstàncies actuals no es veu la possibilitat de fer docència en format presencial el pròxim curs acadèmic 2020-2021. La incertesa per la situació sanitària i les mesures de distanciament no fan viable les classes a Casa de Convalescència.
 
Atesa aquesta situació, per tal de mantenir els Cursos per a Gent Gran el curs vinent, proposem una sèrie de mesures i una programació alternativa i excepcional, tot esperant que el curs 2021-2022 puguem reprendre les classes habituals i la programació que veníem fent fins ara.
 
Com us hem avançat, per al curs vinent s’ha decidit fer una oferta alternativa, més reduïda i excepcional en format no presencial i a través de la xarxa Internet. Insistim que és un parèntesi en el model i que la voluntat per als cursos següents és tornar a la docència presencial a Casa de Convalescència.
 
Es faran tres grups com a previsió inicial amb una estructura horària semblant a l’actual. Es programaran dos grups de matí i un de tarda amb els següents horaris:
 

  • Grup 1M  Dilluns i dimecres, de 10:30 a 12:00
  • Grup 2M  Dimarts i dijous, de 10:30 a 12:00
  • Grup 3T   Dilluns i dijous, de 16:00 a 17:30

 
Cada grup farà 8 cursos en total al llarg de 20 setmanes repartides en quatre períodes. Cada curs tindrà cinc sessions d’una hora i mitja.
 
La programació és excepcional i plantejarem continguts diferents i inèdits amb relació als que s’han fet anteriorment dintre de la mateixa concepció i àrees de coneixement del món cultural, científic, literari, històric, etc.
 
Es podran seguir les classes en línia amb el suport del material audiovisual que es consideri adequat i amb l’aula virtual Moodle com a suport a les classes. Cada grup tindrà l’horari que hem indicat, el professorat impartirà les classes en directe i podreu participar a les sessions per videoconferència.
 
Les classes es faran amb la plataforma unificada per no dispersar i facilitar el seguiment a l’alumnat. Des de l’ICE us donarem les indicacions i el suport per connectar i fer-la servir.
 
La previsió és:

  • Tenir la nova programació a finals de setembre
  • Fer la matrícula a l’octubre.
  • Començar les classes a mitjans de novembre de 2020, i finalitzar-les el maig del 2021.

 

Molt important:  T’hem de dir, també, que, encara que no et matriculis en aquesta edició excepcional del 2020-2021, tindràs plaça garantida per al curs 2021-2022.

Per això serà imprescindible estar al corrent de la quota d’associat pel curs 2020/2021

Tenint en compte que la nostra agència del Banc de Bilbao ha tingut problemes agreujats per culpa de la pandèmia, no s’ha pogut finalitzar el procés de domiciliació tal com estava previst. Davant de la incertesa en la solució de la pandèmia i proximitat del curs 2020/2021, de forma excepcional, us demanem a tots els que vulgueu seguir formant part de l’Associació féu l’ingrés directament al nostre compte bancari, tant si participeu en el curs per videoconferència com no.

La quota és el requisit per ser soci i gaudir de tots els privilegis.

BBVA, IBAN: ES98 0182 4246 1302 0212 5736

Període per fer l’ingrés:  Abans del 31 d’octubre 2020.

A l’hora de fer l’ingrés, indiqueu de forma clara el vostre nom complet, DNI i Grup a què pertanyeu.

Tornarem a informar a primers de setembre per aquest mateix canal.
 
Recordeu la web de l’ICE, per veure l’avís penjat

https://www.uab.cat/web/formacio/altres-col-lectius/curs-especial-2020-2021-1345821981676.html

També recordeu que ICE, també informa que la Gestió Acadèmica de l’ICE (Oficines) romandran tancades del 3 al 31 d’agost.
 
Esperem al Setembre que rebrem la programació dels cursos per decidir que escollim.

Tinguem paciència.

 


Aula Virtual: Apunts dels professors

 

Seguiran penjats els treballs dels professors que han intervingut en l’elaboració de l’Aula Virtual, per poder ser consultats.

 

 


L’Evolució de l’espècie: COVID-19… CORONAVIRUS… animal mutant cap a…

Sempre que respectem i complim els consells que les autoritats mèdiques ens transmetin

 


Racó de lectura i escriptura

 

 

Llegiu i escriviu, ara teniu l’oportunitat, de fer un petit diari dels esdeveniments d’aquest estiu.
Aprofiteu !

 

Envieu-nos-en un tast,

 

Col·laboro a l’estiu amb un record.

 

 

Animeu-vos!


Pàgina Web

La Pàgina WEB de l’Associació segueix activa i ha de ser l’enllaç informatiu perfecte per estar comunicats en les circumstàncies actuals.
 
Amb molt de gust rebrem les vostres activitats: sortides de grup, fotografies, notícies i informacions, preguntes que ens vulgueu fer, etc.

 

https://www.aeu-tempslliure.cat/associacio/


Vols llegir aquest butlletí directament al nostre web?, o potser en format PDF?

 

 

Aquí tens el PDF

i aquí al apartat ” Notícies i Activitats” a la nostre web: Butlleti Agost 2020

 


 

 

Estadístiques

 

 

Evolució diària dels usuaris que han accedit a la pàgina web al llarg del mes de juliol.

 

 


Comiat…

Pot ser que en rebre aquest Butlletí ja estigueu instal·lats al lloc previst per passar uns dies, amb el desig de recuperar vibracions d’energia positiva, carenar la vostra ment tenint en compte el futur i present conseqüència de la pandèmia que no té ganes d’afluixar i deixar-nos tranquils, sants i estalvis. En marxa els plans previstos per aquests dies d’aïllament, no ús passeu de llestos. Per tant, ús desitgem “una bona estiuejada” en tots sentits. Des de casa i ciutat o en el llogaret on pugueu aixoplugar-vos uns dies, ja sigui a la plana, la mar o la muntanya. Alterneu el fet de quedar-vos a casa, amb les sortides previstes segons programa oficial. Molta paciència, a poc a poc la por anirà deixant pas a la seguretat i optimisme.Recordeu no quedar-vos incomunicats, i si ha de ser que sigui el menor temps possible. En l’adéu d’aquest mes, recordem al poeta català. Joan Vinyoli i Pladevall (Barcelona, 3 de juliol de 1914 – 30 de novembre de 1984). Barcelona també el recorda amb els jardins que porten el seu nom. Jardins públics situats al barri de Sarrià de Barcelona. L’espai, que ocupa uns 5.000 metres quadrats, es disposa longitudinalment al llarg del passeig de Sant Joan Bosco, des del carrer de Francesc Carbonell fins al passeig de Manuel Girona en la confluència de la gran via de Carles III i la ronda del General Mitre. Gaudim del seu poema. 

 

EL VELL I EL MAR 

El mar és ple, però jo em passo dies

omplint-lo de mirada.

Cal saber-ho fer:

que mai no se n’adoni, com si no el tinguessis

i el seu saber-se dur i compacte, ric

com la balena, que tot d’una en surt

i que amb un cop de cua els pescadors afona.

No, que romangui llis, indiferent

a la teva enyorança, a la teva recança.

Ser vell de veritat vol dir saber estar sol.

Estalvia gemecs i fes més ample el mar.

 

Ànims!

Seguirem informant-vos a través dels nostres canals habituals de comunicació.

 

Fins al mes que ve… Una forta abraçada.

 

La  Junta