Butlletí Juny 2020


 

Agraïment a Marga Budó Martínez

A tots ens arriba l’hora dels adéus, certament. Hi ha moments que costa dir-ho. Avui és un d’aquests moments.

Farà set anys, que vàrem començar a caminar, a coneixents i a poc a poc adquirí compromisos cada vegada de més responsabilitat. Tot té un final i per tu ha arribat ara.

Et trobarem a faltar no només com a secretària responsable i eficient, sobretot com a persona, ha sigut per mi i tots nosaltres una sort haver-te conegut i poder treballar junts tots aquests anys per la nostra estimada Associació.

Desitgem que tinguis molta sort i felicitat a partir d’ara en el nou projecte que comences. Sempre ens tindràs al teu costat.

Francesc Gay


El Butlletí de l’Estiu: Juny 2020

Volem prorrogar les edicions del nostre butlletí, durant els mesos que en altres circumstàncies fèiem vacances.

 

 

 


Editorial

Ens hem decidit per unes edicions del Butlletí en aquests mesos d’estiu sobretot per no perdre el contacte. Desgraciadament hem conclòs un curs en què no ens hem pogut desitjar, un bon estiu, ni participar en la tradicional cloenda de curs de cada any. Sigui aquest comunicat un recordatori d’aquella esperada trobada.

Venim a les Aules ha per enriquir els nostres coneixements i descobrir noves disciplines algunes oblidades i altres totalment noves per nosaltres. Però hem de tenir en compte l’altra vessant la relació social i aquesta podem pal·liar-la una mica mitjança’n t mitjançant el nostre butlletí.

El passat ja és història allò que no hem pogut fer ja no ho arreglarem, siguem positius i mirem endavant de cara al futur.

Futur personal i futur com a membres de l’Associació a la que qual pertanyem precisament per poder gaudir d’uns cursos d’extensió universitària per al nostre enriquiment.

En que què es transformaran el els cursos en el futur, ja començant per el pel curs 2020/2021, no ho sabem. Per dues raons concretes.

La primera l’Evolució de la pandèmica del Covid-19, que ningú te té clar , en aquests moments com evolucionarà i sobre tot que ens permetrà fer. Potser haurem de variar alguns costums, fins a tenir l’antídot o seguretat total que ja no ens pot fer malt. Res tornarà a ser com abans. Tot això podria afectar-nos en funció de els dels costums i compromisos adquirits durant aquest temps. 

La segona que pretenem o com volem que evolucioni l’Associació, fer un plantejament profund per aconseguir els nostres propòsits, expressem amb aquests termes que no hem d’adormir-nos, de pensar que ja estem bé com fins ara. Tot canvia i evoluciona de forma natural però sense treva. Per tant hem de fer l’esforç d’acceptar les novetats tecnològiques que es presenten i procurar adaptar-nos-hi el millor possible.

Per tant seguim intentant avançar a poc a poc cap a una decisió final i poder executar, si és possible, un curs amb la normalitat que tots volem. És per aquest motiu que seguirem editant el butlletí per mantenir el contacte amb vosaltres, en conseqüència, la informació que puguem transmetre ens ajudi a prendre decisions.


CONTINGUT dels Butlletíns

Quin serà el seu contingut, bàsicament informar de les decisions que es generin des de l’Associació i aquelles que la UAB i en efecte l’ICE prenguin al respecte, d’acord amb les normatives que autoritats tant polítiques com sanitàries del país dictin, i repercuteixin en la gestió de la nostra Associació.
 
No feu cas de rumors i el típic, ho sé de bona tinta, sobre que passarà o com funcionarà el nou curs, Només seran vàlides les comunicacions procedents de l’ICE i les que la Junta transmeti.
 
Repasseu els correus de forma habitual, no ajorneu la seva consulta. Si sortiu uns dies procureu estar informats, no ens tornin a recloure en un altre indret i ens quedem sense documentació. Ordinador, tablet, telèfon…
 
Per confeccionar un butlletí una mica més amè i divertit, voldríem que participéssiu, en la seva redacció, per aquest motiu hem obert:


Racó de lectura i escriptura
Col·laboro a l’estiu amb un record

Per tal que envieu petits escrits, anècdotes, recomanacions, fotos…del vostre estiu per comunicar-nos i alegrar-nos tots una mica. Us agraïm la participació.

Llegiu i escriviu, ara teniu l’oportunitat, de fer un petit diari dels esdeveniments d’aquest estiu. Recomaneu una lectura, escriviu un verset o una petita anècdota i envieu-la. La publicarem.
 
Aprofiteu!

Exemples:

Col·laboro amb aquesta foto per  l’història

Col·laboro amb aquesta foto feta al jardí de casa.

O potser una foto de família, dels vostres néts o netes, de les mascotes, del que vulgueu.

                   

 

 

 

 

També potser vàlid un acudit, un refrany…

Alguns refranys:
A l’estiu, per l’ombra, i, a l’hivern, pel sol
Al juny, l’estiu no és lluny
Qui es pentina per Sant Joan, no té polls en tot l’any’
Bany de Sant Joan, salut per tot l’any’
Les herbes de Sant Joan tenen virtut tot l’any’
Qui es gronxa per Sant Joan, aviat troba galant’…

i perquè no acudits simpàtics per arrencar un somriure?:
saben aquel que diu… un niño que le dice a su padre.
Papa en el colegio nos han dicho que busquemos el máximo común divisor…,
Y el padre li diu:
Pero todavía no lo han encontrado?
Cuando yo iba al colegio, ya lo iban buscando”

o aquest altre

Saben aquel que diu…
A donde vas?
A por estiercol para las fresas
Jope, porque no las pruebas con nata?

Vinga animeu-vos, Envieu-nos-en un tast, i poseu el vostre nom i grup, i si ens doneu el consentiment, el publicarem en el pròxim Butlletí.


L’Important

En els darrers dies heu rebut avisos d’ICE, recolzats per nosaltres, han posat a la seva Web els calendaris, programes, import de matrícula, com si es tractés d’un curs normal.
 
Com tots sabem s’ha ajornat fins al Setembre tot el protocol per matricular-se a l’espera de l’evolució de la pandèmia, sent nosaltres, socis de l’Associació i assistents als cursos, un grup de risc.
 
Voldríem aclarir uns quants temes:
 
Que vol dir grup de risc: que en som més perjudicats que altres col·lectius per la nostra edat. La vida a poc a poc, tornarà a la seva normalitat, nosaltres potser l’ajornarem una mica més.
 
Això pot afectar tant en la forma d’organitzar el curs vinent com en el seu contingut.
 
Alguns de vosaltres que heu consultat les Webs, heu llegit els continguts i potser heu trobat detalls que fan preguntar-se perquè exposen el tema d’aquesta manera. Altres potser no ho heu percebut, no passa res, aclarirem la qüestió.
 
Com sabeu cada any ICE prepara, per la nostra petició i consentiment el programa del curs de l’any següent.
 
Tenint en compte que les cues d’espera per incorporar nous alumnes s’han acabat, motiu bàsic de la supressió del 30/70.
 
De la pèrdua potencial anual d’alumnes matriculats que també va disminuint, el plantejament és que fem amb els cursos, com podem impartir-los sense un augment de matrícula constant i que sigui un motiu més de renúncia.
 
l’ICE va elaborar quatre propostes per avalar el tema. Cadascuna amb unes característiques diferents però similars i la va presentar a l’Associació.
 
Després de debatre-les amb Junta Genal Ordinària de l’Associació, composta de la Junta Directiva i els vocals de classe, és procedir a una votació resultant la més votada per la majoria la que avui s’exposa a la WEB de l’ICE, sense dir com s’ha arribat aquest programa.
 
Motius bàsics que van fer que s’escollís aquesta proposta i no altres.

  • Som una població cada cop més envellida, no es renova amb prou gent “jove”.
  • El nou horari ens permet, tenir més temps per nosaltres i poder-nos relacionar més amb    fills, néts, amics i per nosaltres mateixos.
  • S’igualaven el nombre de sessions dels cursos i era més fàcil la seva distribució per grup.
  • Aconseguíem finalment mantenir un cost de matrícula i frenar la tendència a l’alça dels últims anys.

Per tot el que s’ha exposat aquesta opció va resultar la més acceptada, i la decisió es va comunicar a ICE, sobra la que finalment ha elaborat el protocol.

Desitgem haver informat i aclarit dubtes, sobretot en la intensió de què s’entengui correctament el procediment emprat en aquest i altres gestions que l’Associació té permanentment amb ICE. Tot, però, pendent de l’evolució de la pandèmia.

Avisos de l’ICE: 

Tan bon punt rebem avisos per part d’ICE els hi posarem..


Aula Virtual:

Apunts dels professors

Seguiran penjats els treballs dels professors que han intervingut en l’elaboració de l’Aula Virtual, per poder ser consultats. Tots els que esteu interessats en els temes, consulteu i guardeu-vos la informació, enllaços. Etc.
 
Ens comunicaran quan els eliminaran, esperem que no sigui fins a l’Octubre.
 
Si podeu sortir de casa uns dies, no oblideu l’ordinador, Tablets o Telèfon per estar comunicats.


L’Evolució: COVID-19…  CORONAVIRUS…

Amb l’ajuda dels nostres investigadors i el nostre comportament cada dia estem més a prop de poder vèncer al virus    

Compliu amb les Fases de la desescalada.
Complim els consells que les autoritats mèdiques ens transmetin

Una visió diferent.
L’ús de la paraula Confinament. És utilitzada per donar-nos entendre la perillositat de la pandèmia i que per evitar mals majors se’ns demana no sortir de casa. 

Analitzem la paraula.
Com: reunió, conjunt, col·legi, aplegar.
Finament: Finar: equival a morir.
Confinament equivaldria a: Morir junts.
És força espantadissa. Imagineu una traducció de l’estil,  Quedeu-vos a casa per morir junts.
No sabem els motius que han fet que l’escollissin. Aquesta paraula no m’agrada, però passarà a la història. Un text més encertat per combatre la pandèmia, penso que fins i tot conceptualment millor i que no produiria una sensació de pànic, podria ser,

Aïllem-nos, no sortim de casa

La definició pròpia d’aïllar, entre altres és la de, separar les persones unes de les altres. Perquè hauríem decidit fer servir aquest eslògan en l’anunci de la propagació del virus?, l’explicació podria ser:
 
<A causa de la virulència de la pandèmia i amb la bona intenció de no patí contagis, per la proximitat de les persones, demanem que ens aïllem a casa>
 
S’ha utilitzat una paraula, que en analitzar-la, dóna la sensació que no hi ha escapatòria, morirem junts.

Doncs mentre sigui necessari aïllem-nos.

 


Viatges de Final de Curs

 

 

 

Últimes notícies:

  • Romania.- Sortida prevista pel setembre, preguntat a la companya aèria si es pot ajornar fins a l’any vinent.
  • Irlanda.- Ajornat per l’any vinent.
  • Islàndia.- Ajornat per l’any vinent.

Pàgina Web

La Pàgina WEB de l’Associació segueix activa i ha de ser l’enllaç informatiu perfecte per estar comunicats en les circumstàncies actuals.
 
Amb molt de gust rebrem les vostres activitats: sortides de grup, fotografies, notícies i informacions, preguntes que ens vulgueu fer, etc.
 
https://www.aeu-tempslliure.cat/associacio/

 


Trobaràs aquest butlletí al nostre web

al apartat: Notícies i Activitats

 

 


Fins al mes vinent, entre tant …..

Per tant, només us podem recomanar “una bona recuperació” en tots sentits.

Els investigadors segueixen, treballa’n per trobar la solució.

Poseu en marxa els plans previstos pel desconfinament, però sigueu prudents. Passegeu, llegiu el llibre que teniu oblidat, escolteu música, repasseu l’Aula Virtual, mireu pel·lícules que us facin gaudir, visiteu els museus virtuals, recupereu obres de teatre i sobretot comuniqueu-vos amb els vostres familiars i amics.

A tots gaudiu de la naturalesa, no l’embruteu, agafeu energia, que ens farà falta.

Bon estiu!Ús tindrem informats a través dels nostres canals habituals de comunicació.

Un bon començament de vacances i fins al mes que ve… 

La Junta