Butlletí Setembre 2020

Aquí tens el Butlletí en format PDF: Newsletter SETEMBRE 2020

 


Ja hem arribat al setembre més desitjat dels últims anys de la nostra vida.

 

En aquest any segur tan diferent dels altres per la circumstància que ens afecta i que ens té a tots empresonats.
 
Hem de mantenir la prudència, fins que no tinguem l’antídot que ens assegura quedar lliures de contraure el virus, que sembla es quedarà a viure amb nosaltres com tants d’altres.
 
No abaixem la guàrdia.
 
Ha estat un goig mantenir el contacte amb vosaltres aquests mesos d’estiu en la intenció de conservar l’esperit de relació per poder enllaçar-los amb els esdeveniments de cara al curs vinent, a fi i efecte de no perdre el contacte,
 
Seguirem comunicant-nos cada mes, ara ja no des del vessant estiuenc, sinó tornant a la “normalitat”.
 
Accediu i guardeu les informacions que arribin de la UAB i en conseqüència ICE, en l’apartat Avisos ICE.
 
És molt important que repasseu els correus de forma habitual, no ajorneu la seva consulta, recordeu que d’informació rebuda serà crucial pel curs.
 
Lamentem la poca participació en els, Racó de lectura i escriptura o en Col·laboro a l’estiu.
 
No perdem l’esperança i siguem optimistes procurarem continuar la nostra tasca perquè pugueu participar, estan assabentats de tot i aconseguir el millor.
 
Comuniqueu al correu de la Junta junta@aeu-tempslliure.cat, abans del dia 20 de cada mes, tot el que es rebi més tard passarà al mes següent.


Avisos d’ICE

 

De moment no tenim novetats de part de l’ICE. Esperem que en el transcurs del mes anirem rebent nova informació.

 

Recordeu que a la nostra pàgina WEB, podeu consultar tots els butlletins on, en aquest mateix apartat, es recorden les novetats comunicades.

 

Ara a nivell resumit:

 

 

Amb data 22 de Juliol heu rebut un avís d’ICE amb el primer avenç de previsió per al curs 2020/21.dels Cursos per a Gent Gran. Que ara recordem.

 

En les circumstàncies actuals no es veu la possibilitat de fer docència en format presencial el proper curs acadèmic 2020-2021. La incertesa per la situació sanitària i les mesures de distanciament no fan viable les classes a Casa de Convalescència.

 

Com us hem avançat, per al curs vinent s’ha decidit fer una oferta alternativa, més reduïda i excepcional en format no presencial i a través de la xarxa Internet. Insistim que és un parèntesi en el model i que la voluntat per als cursos següents és tornar a la docència presencial a Casa de Convalescència.

 

Es faran tres grups com a previsió inicial amb una estructura horària semblant a l’actual. Es programaran dos grups de matí i un de tarda amb els següents horaris:

 

  • Grup 1M  Dilluns i dimecres, de 10:30 a 12:00
  • Grup 2M  Dimarts i dijous, de 10:30 a 12:00
  • Grup 3T   Dilluns i dijous, de 16:00 a 17:00

 

Cada grup farà 8 cursos en total al llarg de 20 setmanes repartides en quatre períodes. Cada curs tindrà cinc sessions d’una hora i mitja.

 

La programació és excepcional i plantejarem continguts diferents i inèdits en relació als que s’han fet anteriorment.

 

Es podran seguir les classes en línia amb el suport del material audiovisual que es consideri adequat i amb l’aula virtual Moodle com a suport a les classes.

 

Cada grup tindrà l’horari que hem indicat, el professorat impartirà les classes en directe i podreu participar a les sessions per videoconferència.

 

Les classes es faran amb la plataforma unificada per no dispersar i facilitar el seguiment a l’alumnat. Des de l’ICE us donarem les indicacions i el suport per connectar i fer-la servir.

 

La previsió es:

  • Tenir la nova programació a finals de setembre
  • Fer la matrícula a l’octubre.
  • Començar les classes a mitjans de novembre de 2020, i finalitzar-les al maig del 2021.

 

Molt important:  T’hem de dir, també, que, encara que no et matriculis en aquesta edició excepcional del 2020-2021, tindràs plaça garantida per al curs 2021-2022.

Per això serà imprescindible estar al corrent de la quota d’associat pel curs 2020/2021

Tenint en compte que la nostra agència del Banc de Bilbao ha tingut problemes agreujats per culpa de la pandèmia, no s’ha pogut finalitzar el procés de domiciliació tal com estava previst. Davant de la incertesa en la solució de la pandèmia i proximitat del curs 2020/2021, de forma excepcional, us demanem a tots els que vulgueu seguir formant part de l’Associació féu l’ ingrés directament al nostre compte bancari, tant si participeu en el curs per videoconferència com no.

La quota és el requisit per ser soci i gaudir de tots els privilegis.

BBVA, IBAN: ES98 0182 4246 1302 0212 5736

Període per fer l’ingrés: Abans del 31 d’octubre 2020.

A l’hora de fer l’ingrés, indiqueu de forma clara el vostre nom complet, DNI i Grup a què pertanyeu.

 

Recordeu:  Import de la quota de l’Associació és de 8 €

 

Que per tenir plaça garantida al curs 2021/2022, heu de fer efectiva la quota de l’Associació en el termini abans indicat.

 

Que al curs 2021/2022 també s’haurà de pagar la quota per tenir accés als cursos lectius. La quota que ingressarem ara només és per garantir la reserva de plaça

 

Recordeu la web de l’ICE, per veure l’avís penjat

 

https://www.uab.cat/web/formacio/altres-col-lectius/curs-especial-2020-2021-1345821981676.html

 

Esperem a final de Setembre que rebrem la programació dels cursos per decidir que escollim.

 

Tinguem paciència.


 

 

 

Aula Virtual: Apunts dels professors

 

Seguiran penjats els treballs dels professors que han intervingut en l’elaboració de l’Aula Virtual, per poder ser consultats.

https://cv.uab.cat/portada/ca/

 


L’Evolució de l’espècie: COVID-19… CORONAVIRUS… animal mutant cap a…

Sempre que respectem i complim els consells que les autoritats mèdiques ens transmetin

 


 

 

Racó de lectura i escriptura

 

La companya Carme Solè del Grup E, ens diu, us recomano l’escriptor Nestor Luján que el dimarts 12 d’agost de 1980 va publicar un escrit a la pàgina 4 de La Vanguardia titulat, “Elogio a la Siesta”.

Recupereu-lo pel divertit que és i com reflecteix aquest moment tan diferent del dia en especial a l’estiu, que ens invita a la calma i al silenci.

En posem un petit tast, ja que és llarg pel nostre butlletí, amb l’ànim de despertar-vos la curiositat i cerqueu el text total.

Elogio a la siesta.

PASAN los días da los grandes calores, de las severas jornadas caniculares. Media España, y aún diría que más, está de vacaciones, sesteando. Porque son estos tiempos en que apetece tanto echar, dormir o pasar la siesta, que es palabra que desciende del latín. En 1220 aparece por primera vez en un documento castellano: siesta es la castellanización de la hora sexta que en Roma correspondía a las doce del mediodía, hora de mayor calor, cuando resultaba muy oportuno descabezar el sueño.

En un altre fragment diu…

También Juan Ruiz, el Arcipreste de Hita, usa la palabra “siesta” no sólo cómo el acto de dormir en la hora sexta, después de comer, sino en el sentido de gran calor. El Arcipreste de Hita era hombre de largas siestas y la palabra aparece Innumerables veces en su obra: «Buscava casa fria y fuya dé la siesta.

Fasia siesta grant, mayor orne non vido-.

 

I segueix…,

 

animeu-vos.


Pàgina Web

La Pàgina WEB de l’Associació segueix activa i ha de ser l’enllaç informatiu perfecte per estar comunicats en les circumstàncies actuals.
 
Amb molt de gust rebrem les vostres activitats: sortides de grup, fotografies, notícies i informacions, preguntes que ens vulgueu fer, etc.

 

https://www.aeu-tempslliure.cat/

 


Vols llegir aquest butlletí directament al nostre web?

 

O potser prefereixes en format PDF?

 

 

Aquí el tens en format PDF: Newsletter SETEMBRE 2020

 

I aquí a la web, a Notícies i Activitats

 


Estadístiques

Usuaris que han accedit a la pàgina web al llarg del mes d’agost.

 


Comiat…

Ja som a setembre i pot ser que en rebre aquest Butlletí ja estigueu recollint per tornar a casa, també és possible que ja faci uns quants dies que heu tornat, amb l’ànim de reprendre el fer de cada dia, i tornar a lluitar per tenir la normalitat desitjada.


En la nostra ment tenint en compte el futur i present conseqüència de la pandèmia, i també fem els propòsits de cada setembre, aquest any sí que m’esforçaré per aprofitar l’any el millor possible. Desitgem per a tothom “una bona tornada” en tots sentits.

Hem de continuar alternant quedar-nos a casa, amb les sortides previstes i les trobades segons permís oficial. Molta paciència, a poc a poc la por anirà deixant pas a la seguretat i optimisme.

En l’adéu d’aquest mes, recordem al poeta català.

Joan Maria Guasch i Miró (Barcelona, 28 d’agost del 1878 – 15 de juliol de 1961) va ser Mestre en Gai Saber el 1909.

Trobarem a Camprodon (Girona) un carrer dedicat al poeta Joan Maria Guasch,

Camí dels llacs

La tempesta ha caigut forta,
tota l’herba jau colltorta.
Surto a fora la cabanya
per veure com regala la muntanya.
La immensa vall del Querol
es bada gentilment plena de sol.
—Salut, pastor, per vós i la vacada
i per l’herba esplendent de la clotada! —
El pastor calla i riu, i un vedell passa
botant esbojarrat per la gran jaça.

“—Bon home, vós que sou d’aquests paratges
senyaleu-me el camí dels llacs salvatges!”
“Seguint aquest caient de fondalades
veuràs Llanós, el gran llac de les fades
i més amunt Carlit.
Però, ja tens pit?…”
“—Pit i bastó!”
li vaig dir jo.
“Doncs, au! 
Que la tempesta és lluny i el cel és blau!…”

L’Estany de Lanós (oficialment Lac de Lanoux en francès) és un estany d’origen glacial, alimentat per les neus de les muntanyes que l’envolten, de la comuna Cerdanya d’Angostrina i Vilanova de les Escaldes, a la Catalunya del Nord. Se’l considera el llac més gran del vessant nord dels Pirineus.

Ànims! Seguirem informant-vos, com sempre, a través dels nostres canals habituals de comunicació.

 

Fins al mes que ve… Una forta abraçada.

 

La  Junta