Butlletí Octubre 2020

Aquí tens el Butlletí en format PDF: Newsletter Octubre 2020


Octubre, comencem el curs 2020/2021

 

Benvolgudes/uts, companyes/anys, desitgem que seguiu en bon estat de salut.

 

Per fi sortim de la incertesa i ens podem matricular, comencem un nou curs.

 

Primerament amb els calendaris i programes, ara ja amb possibilitat de matriculació per tots els que vulgui’n participar-hi i totes les normatives preparades a tal efecte.

 

Com tots sabeu la intenció d’aquests butlletins és la de mantenir informats a tots els socis, a fi i efecte, de què a més de rebre informacions via correu no hi és de més un recordatori per la nostra part.

 

Dos consells d’entrada:

 

 1. Llegiu amb atenció tot el butlletí i fins i tot podeu imprimir-lo.
 2. Tenim una riquesa en nosaltres, hi és que no som tots iguals, per tant alguns necessitem que ens recordin les notícies més d’una vegada, ens oblidem, i altres potser trobeu llarga la nostra informació, creiem que fem la mesura adequada en cada cas

 

Agraïm la vostra solidaritat.

 


Ja ens podem matricular

 

En el segon correu de l’ICE del dia 28 de Setembre, ens donen les instruccions per matricular-nos. Polseu sobre el curs escollit i procediu a la matrícula.

 

Tingueu previst, el NIU, paraula de pas o contrasenya i la targeta de crèdit pel pagament. També la impressora connectada per imprimir el comprovant. O bé podreu guardar-lo com a fitxer PDF.

 

Recordeu que a la nostra pàgina WEB, podeu consultar tots els butlletins on, en aquest mateix apartat, es recorden les novetats comunicades.

 

Ara a nivell resumit:

 

Amb data 22 de Juliol heu rebut un avís d’ICE amb el primer avenç de previsió per al curs 2020/21.dels Cursos per a Gent Gran. Que ara recordem.

 

En les circumstàncies actuals no es veu la possibilitat de fer docència en format presencial el proper curs acadèmic 2020-2021. La incertesa per la situació sanitària i les mesures de distanciament no fan viable les classes a Casa de Convalescència.

 

S’imparteixen tres grups, dos grups de matí i un de tarda amb els següents horaris:

 

 • Grup 1M  Dilluns i dimecres, de 10:30 a 12:00
 • Grup 2M  Dimarts i dijous, de 10:30 a 12:00
 • Grup 3T   Dilluns i dijous, de 16:00 a 17:00

 

Cada grup farà 8 cursos en total al llarg de vint setmanes repartides en quatre períodes. Cada curs tindrà cinc sessions d’una hora i mitja.

 

La programació és excepcional i plantejarem continguts diferents i inèdits amb relació als que s’han fet anteriorment.

 

Es podran seguir les classes en línia amb el suport del material audiovisual que es consideri adequat i amb l’aula virtual Moodle com a suport a les classes.

 

Cada grup tindrà l’horari que hem indicat, el professorat impartirà les classes en directe i podreu participar en les sessions per videoconferència.

 

Les classes es faran amb la plataforma unificada per no dispersar i facilitar el seguiment a l’alumnat. Des de l’ICE us donarem les indicacions i el suport per connectar i fer-la servir.

 

La previsió pendent és:

 

 • Fer la matrícula a l’octubre. Fins al 16 d’Octubre.
 • Començar les classes a mitjans de novembre de 2020, i finalitzar-les el maig del 2021.

 

Molt important: T’hem de dir, també, que, encara que no et matriculis en aquesta edició excepcional del 2020-2021, tindràs plaça garantida per al curs 2021-2022.Per això serà imprescindible estar al corrent de la quota d’associat pel curs 2020/2021

 

Aquí teniu els diferents enllaços i continguts de l’ICE

 

Informació del Curs 2020 – 2021:
Enllaç al curs 2020 2021

Institut de Ciències de l’Educació (ICE):
Enllaç a la web d l’ICE

Campus Virtual de la UAB:
Campus Virtual de la UAB


 

Tenint en compte que la nostra agència del Banc de Bilbao ha tingut problemes agreujats per culpa de la pandèmia, no s’ha pogut finalitzar el procés de domiciliació tal com estava previst.

 

Davant de la incertesa en la solució de la pandèmia i proximitat del curs 2020/2021, de forma excepcional, us demanem a tots els que vulgueu seguir formant part de l’Associació féu l’ingrés directament al nostre compte bancari, tant si participeu en el curs per videoconferència com no.

 

La quota és el requisit per ser soci i gaudir de tots els privilegis.

 

BBVA, IBAN: ES98 0182 4246 1302 0212 5736

 

Període per fer l’ingrés: Abans del 31 d’octubre 2020.

 

A l’hora de fer l’ingrés, indiqueu de forma clara el vostre nom complet, DNI i Grup a què pertanyeu.

 

 

Important!!

 

A totes i tots els associats pendents de fer el pagament de la quota 2020 – 2021Si teniu pensat fer l’ingrés o transferència de la quota 2020 – 2021 (el vostre en particular i la d’altres companys, parelles, etc.), si us plau indiqueu el nom de tots ells/elles i com a mínim el DNI amb lletra i el Grup de tots i cada un d’elles/ells.

Gràcies.

 

Si us plau: Com sigui que un bon grapat d’associats ja han fet el pagament de la quota en nom de diverses persones (sense identificar), agrairem que es posin en contacte amb l’associació mitjançant el nostre e-mail ” aaeu.tempslliure@gmail.com “, i ens indiquin el seu nom i DNI i el nom i DNI de les altres persones, a fi i afecte de poder identificar-les correctament.

 

Molt agraïts

 

Recordeu:  Import de la quota de l’Associació és de 8 €

 

Que per tenir plaça garantida al curs 2021/2022, i reserva de plaça pel mateix grup actual, heu de fer efectiva la quota de l’Associació en el termini abans indicat. Tot i no matriculant-vos als cursos per Internet.

 

Que al curs 2021/2022 també s’haurà de pagar la quota per tenir accés als cursos lectius. La quota que ingressarem ara només és per garantir la reserva de plaça

 

Recordeu la web de l’ICE, per veure l’avís penjat

 

Tinguem clar, tot i el dit abans, que seguim immersos en el condicionant de la Covid-19, que ens obliga a reformar els nostres costums.

 

Comença una nova etapa en el desenvolupament de totes les Classes que formem el gruix d’alumnes assistents als cursos que imparteix l’Institut de Ciències de l’Educació, ICE, de la Universitat Autònoma de Barcelona a petició, mitjançant Conveni anual, de la nostra Associació.

 

Com ja sabeu, tant pels correus d’ICE o pels nostres i recolzats en els nostres butlletins, les condicions per aquest curs són extraordinàries i tenim l’esperança de tornar a la normalitat d’abans de la pandèmia.

 

Puntualitzarem algunes dades que seria bo tinguéssim clares i no féssim cas de rumors o d’impressions possibles.

 

 1. Imprimiu-vos tots els comunicats, d’ICE o els nostres respecte dels cursos. Perquè us serveixin de consulta tot i no estar davant l’ordinador.
 2. Dirigiu les vostres consultes, dubtes o aclariments al Vocal de la Classe o bé a La Junta. Val més veure tots de la mateixa font que d’aigües embotellades.
 3. Aquest curs 2020/2021 no s’imparteixen classes presencials. Casa de Convalescència resta tancada a tal efecte.
 4. ICE ha preparat un curs excepcional i serà impartit per Internet, amb condicions i programa que no té res a veure amb els cursos “normals”.
 5. Aquests cursos són voluntaris i només, de moment, se n’han previst tres, dos als matins i un a la tarda.
 6. Rellegiu la informació a l’apartat Avisos de l’ICE.
 7. No ens hem de preocupar que passarà si no s’omplen els cursos previstos o excedeixen les demandes. En qualsevulla dels casos ICE, consultarà a la nostra Junta el plantejament previst fins ara i la possibilitat de modificació d’aquests, donant nova orientació, si cal, al previst.
 8. Tal com hem dit en el paràgraf 5, els cursos són voluntaris amb un aforament diferent del curs lectiu presencial. Matricular-te amb un d’aquests cursos no fa perdre la garantia de reserva de plaça en el curs 2021/2022 al mateix grup que hem assistit els altres anys abans de la pandèmia.
 9. Com a organització tan bon punt es pugui tornar a la normalitat, totes les normatives establertes pels cursos afectats per la pandèmia, quedaran abolides.
 10. Per tal de portar a bon fi tot el plantejat, hem d’abonar la quota de l’Associació.
 11. Ja han començat el temps de matrícula, que té una durada fins al dia 16 d’Octubre.
 12. Seguiu rigorosament les normatives que ha previst ICE, i consultables a la seva pàgina Web.

 


Aula Virtual: Apunts dels professors

 

Seguiran penjats els treballs dels professors que han intervingut en l’elaboració de l’Aula Virtual, per poder ser consultats.

 

Aula Virtual

 

 


 

L’Evolució de l’espècie: COVID-19… CORONAVIRUS… animal mutant cap a…

 

Respectem i complim els consells que les autoritats mèdiques ens transmetin

 

 

 


 

Pàgina Web

 

La Pàgina WEB de l’Associació ja ESTÀ ACTUALITZADA respecte a la informació sobre el curs actual.

 

Polseu els enllaços previstos (vegeu més amunt) amb ICE o al nostre web grups i cursos, per conèixer totes les dades al respecte.

 

Enllaç a la nostre web grups i cursos

 

 

 


 

Si vols llegir aquest butlletí directament o imprimir-lo el tenim amb format PDF a la nostra Web.

 

També hi trobareu els de cada mes, i tot allò que ens comuniqueu com activitats, història i normatives generals.

 

Aquí tens el PDF

I aquí a l’apartat “Notícies i Activitats” a el nostre web

 

 


Estadístiques

 

Evolució diària dels usuaris que han accedit a la pàgina web al llarg del mes de setembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Comiat

 

Ja som a Octubre, esperem que tothom hagi pogut tornar a casa i sobretot els que heu decidit seguir en una residència diferent procureu no quedar-vos desinformats.

 

No US OBLIDEU  de pagar la quota de l’Associació per poder assistir als cursos per videoconferència i garantir plaça al curs vinent.

 

Del recull El cor quiet, de Josep Carner.

 

En aquest poema, l’oblit pren l’aspecte de persona, diu que té un castell envoltat de somni i de misteri. El narrador, tu i jo, el visita de nit, arribant-hi en la barca del somni.

 

No ens quedem en l’oblit personificat i d’estructura granítica i ensonyada i oblidem la realitat, el que tenim i volem fer respecta aquest curs. I per últim, la metàfora de “la humida ofrena”. No esdevinguin el que realment són, unes simples llàgrimes de desconsol.

 

 

EL CASTELL DE  L’OBLIT

Vora la mar hi ha el castell de l’Oblit:
jo hi vaig vogant en una nit serena
i cau el doll d’aquesta lluna plena
damunt sos dracs i lleons de granit.
No hi ha un nom al portal, ni un ca contrit
que reti de sos ulls la humida ofrena.
El gran portal vers una nit ens mena:
sorda, abismal, petrificada nit.
És, però, de bell grat que vers la rada
angular vaig vogant. L’aura és calmada.
I em diu de sobte alguna estranya veu:
—Només sent un batec d’eixes estàtues,
qui tot dret, sense anells ni plomes fàtues,
puja amb l’ombra gegant de son menyspreu.

 

Ànims!  Seguirem informant-vos, com sempre, a través dels nostres canals habituals de comunicació.

 

Fins aviat. Una forta abraçada.

La Junta