Newsletter Febrer 2020

Quan la candalera plora, el fred és fora

Quan la candalera plora, el fred és foraTradicionalment aquest refrany, típic del mes de febrer, “Quan la Candelera plora, el fred és fora; tant si plora com si riu, ja ve l’estiu”, I les diverses variants que d’ell existeixen, ens ha acompanyat des de la nostra infantesa.

En quants Febrers haurem recitat la dita? I quants records ens porta? Molts més pels que han fet el Pessebre per Nadal i el desmunten aquests dies amb la màxima delicadesa, recordant els moments en què nosaltres o els nostres fills i néts l’han contemplat i fins i tot ajudat a fer-lo. Guardem ben embolcallades les figuretes fins a l’any vinent, amb un pensament que ve a dir, ens tornarem a veure.

Avui, ja una mica més crescuts de tot, de memòria, d’enteniment i voluntat, ens trobem abocats en la materialització d’uns cursos per a gent gran, que pel que he llegit són de bon grat a la majoria.

No obstant això, hem de fer força en la voluntat, que potser de vegades ens flaqueja i l’obligació que tenim com a socis de procurar una bona salut per les nostres Aules.

S’atansen esdeveniments que vull recordar-vos i pels que demano la vostra entrega i ajut.

 

Viatge a Romania 2020

Pel que fa a ROMANIA és un país de sud-est europeu ben conegut per la regió dels boscos de Transsilvània, i que està envoltat pels Carpats.

>> CLICA AQUÍ PER VEURE TOTS ELS DETALLS DEL VIATGE A ROMANIA <<

 

Viatge a Irlanda 2020

El país rep el renom d’Illa Esmaragda, pel seu exuberant paisatge verd, on trobem paratges com el Castell de Cahir, bastit a l’Edat Mitjana.

>> CLICA AQUÍ PER VEURE TOTS ELS DETALLS DEL VIATGE A IRLANDA <<

 

Viatge a Islandia 2020

ISLÀNDIA és un país insular nòrdic que es caracteritza pel seu espectacular paisatge amb volcans, “guèisers,” termes i camps de lava.

Per tots els que volen viatjar a Islàndia es recomana fer la inscripció a l’agència de viatges a tot tardar a primers de febrer. Com es va anunciar, la infraestructura d’aquest país és encara precària, i a causa de la demanda i poca disponibilitat s’ha de fer en ferm la reserva de vol i hotel. Poseu-vos en contacte amb la Sra. Teresa, de Vilà viatges (tel.: 607 80 16 18) com més aviat millor.

>> CLICA AQUÍ PER VEURE TOTS ELS DETALLS DEL VIATGE A ISLANDIA <<

 

Sortida de camp 2020

Com cada any fem una sortida. Ja tenim el programa de Sortides de Camp a L’Empordà a conèixer el món de les tortugues i altres.

>> CLICA AQUÍ PER VEURE TOTS ELS DETALLS DE LA SORTIDA DE CAMP <<

 

Observació de voltors al Canyet de Boumort

S’està organitzant una sortida per anar a veure voltors a la Serra del Boumort al Pallars Jussà.

>> CLICA AQUÍ PER VEURE TOTS ELS DETALLS DE L’OBSERVACIÓ DE VOLTORS <<

 

Documentació domiciliació bancària, drets d’imatge i protecció de dades

Pròximament els vocals us faran arribar un formulari per emplenar i perquè ens el retorneu abans d’acabar el mes de febrer. Podeu veure el formulari clicant el botó de sota.

>> CLICA AQUÍ PER VEURE EL FORMULARI <<

 

NOTICIES BREUS

 

8a Festa de les Lletres

8a Festa de les Lletres, sense la vostra participació no la farem. Animeu-vos, envieu els vostres escrits i poemes que en faran gaudir d’una magnífica vetllada. Encara queda temps. Accediu a les Bases.

 

25è aniversari de l’Associació

Ja disposem d’alguna de les vostres aportacions, però encara són poques. El nostre desig és que sigui un acte de tothom, per tant doneu-nos les vostres opinions i poseu-vos en contacte amb la comissió creada a tal efecte. Responsable de la comissió: Maria Alàs, vicepresidenta de la Junta.

 

I ens acomiadem fins al Març, però estigueu atents per si hi ha noves comunicacions abans del mes vinent, amb més refranys i dites del Febrer.

Febrer nuvolat, bona anyada de blat.
Febrer, febreret, set capes i un barret.
La casa ben governada, pel febrer fa escabetxada.
Les aigües de febrer van bé pel sementer.

Nosaltres també desitgem que l’aigua de Febrer ens porti una bona anyada en l’anhel de tenir uns cursos profitosos i enriquidors, tant en l’àmbit particular, com per la bona marxa de l’Associació.

Una abraçada,

Francesc Gay