Inauguració del curs 2018-2019

 

Inauguració del curs 2018-2019

 

Amb les paraules de benvinguda a càrrec de la Dra. Anna Cros Alavedra, directora de l’ICE i de les intervencions del Sr. Francesc Gay Bochaca, president de l’Associació Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure i del professor Dr, Josep Masalles Roman, coordinador acadèmic de les Aules, queda inaugurat el curs acadèmic.

El Dr. Josep Maselles va presentar al Dr. SerafínMurillo García, Nutricionista i Educador a l’Institut Diabetis Activa, que va impartir la conferència sobre el “Decàleg per menjar bé i envellir de forma activa”.

La millora de les condicions socioeconòmiqes

actuals, han contribuït a una millor qualitat de vida, no obstant això, s’hauria de tenir present un

esquema alimentari més saludable i proteic que els que són aconsellables en els gràfics de piràmides alimentaries.

Així en els menús de menjar i sopa, limitar les 1200 i 1400 Kcal., amb un contingut de verdura, aliment proteic, farina i fruita en una proporció de ¼ para cadascun d’ells.

No han de faltar els llegums, elements molt fibrosos que faciliten una digestió lenta i favorable a la microbiòtica intestinal, com tampoc han de faltar els fruits secs com un complement alimentari; sense oblidar-nos d’una bona hidratació, prioritzant l’aigua com a beguda d’elecció.

En general, s’han d’establir tècniques apropiades alimentaries, evitant els productes precuinats com a pizzes, sucs, etc.

Amb l’edat, el cos humà perd metabolisme i capacitat funcional, pel que  més a més dels consells anteriors sobre la nutrició, ha d’evitar-se l’estil de vida sedentari i, que ha de ser complementat amb l’exercici físic, ja que el cos humà necessita calories i rendiment.

Com comiat i a càrrec de l’Associació d’alumnes de les Aules d’Extensió Universitària, va presentar “La bellesa del cos en moviment”. Basat en un magnífic audiovisual, ideat

i creat per un grup d’alumnes i presentat per Josefina Jorquera i Antoni Guiu.

En als primers moments sorgeixen en la pantalla el vol de dos cignes, la elegància en la seva activitat aèria igual que en la seva vida aquàtica, donen pas a continuació a cinc moments dels ballets com El llac dels cignes, i Romeo i Julieta, protagonitzades per Rudolf Nureyev i Margot Fonteyn.

No va succeir com en una representació a Viena, que van ser anomenats vuitanta-nou vegades a

escena per saludar al públic present a la sala, però sí, que els nostres aplaudiments van donar l’aprovació unànime de tan original presentació.

 

Frederic Moreta – Grup E       30 de octubre 2018