Velazquez i el Segle D´Or

Velazquez i el Segle D´Or

L’obra de Diego de Velázquez (1599-1660) s’inscriu en un ampli context a causa del caràcter global de la monarquia espanyola, que regnava a la península Ibèrica però també a Flandes, a territoris d’Itàlia i en algunes zones d’Amèrica i Àsia, com a les Filipines. Aquest cosmopolitisme es reflectia en les col·leccions del rei, molt riques en pintures d’artistes d’aquests territoris. És dins d’aquest marc internacional on s’entén millor l’art de Velázquez.

La mostra ens acosta a aquest món de Velázquez a través de set obres del mestre sevillà i cinquanta obres més de grans artistes relacionades amb ell mateix. Obres d’artistes internacionals contemporanis al pintor espanyol ordenades seguint un criteri expositiu temàtic que permet entendre millor l’originalitat de Velázquez com a narrador. Alhora, la mostra possibilita que a cada secció es barregin artistes de procedències diverses, de manera que es trenca, efectivament, la barrera de les escoles nacionals.

Visita : Velazquez i el Segle D´Or
Direcció :  Av. De Francesc Ferrer i Guardia 6-8
Lloc  :  Caixa Forum
Ciutat :  Barcelona
Com anar-hi :  Metro L1 – L3 fins a Plaça Espanya / Bus 13 – 150 de Plaza Espanya a Caixa Forum
Descripció :  Aquesta exposició vol cridar l´atenció sobre la originalitat am el color com a punt de referencia. Al llarg de la seva trajectoria va ser molt receptiu a la tradició artística i , partint-ne va saber ser extraordinàriament originall
Dies possibles : 16-11-2018 al 3-3 2019
Horaris :  De dilluns a diumenge de 10 – 20 h.
Duració :  1 hora
Contacte :  Taquilles de Caixa Forum
Telèfon :  931847142
E-mail :  rcaixaforumbcn@magnacultura.net
Pagina web :  www.caixaforum.es
Nº Max. :  Per grup 30 persones
Guiade :  Si
Preu :  40€  ( grup de 30 persones )
Dia de la sortida : 17/01/2019
Grup : U
Responsable :  Claustre Picanyol i Àngels Martínez  vocals